Bansko

Skijaška prestonica Balkana! Najpopularniji i najkvalitetniji ski centar u Jugoistočnoj Evropi. Slikovit i autentičan planinski gradić u jugozapadnom delu Bugarske. Bansko je smešteno na obodu planine Pirin, 155 km udaljeno od prestonice Sofije, 300 km od Niša i 540 km od Beograda. Planina Pirin spada u red svetskih prirodnih dobara pod zaštitom UNESCO-a. Kvalitetno uređene staze i moderna infrastruktura čine Bansko najkvalitetnijim ski centrom u Bugarskoj, a po procenama mnogih i na čitavom Balkanskom poluostrvu.

Sezona skijanja traje od polovine decembra do sredine aprila a snežni pokrivač dostiže srednju visinu od 143cm. Skijalište se prostire od 960m-2600 m n.v. Bansko ima preko 70 km staza opremljenih brojnim topovima za veštački sneg. Skijalište čine dve oblasti: Čalin Valog (1.100-1.600 m) i Šiligarnika (1.700-2.600 m), od grada udaljene oko 10 km. Sa gradom ih povezuje moderna gondola koja, za 20 minuta vožnje, skijaše dovodi do srca skijališta. Najčuvenija je ski staza Tomba, crne kategorije sa dužinom od preko 2,5 km, a nezaboravan događaj predstavlja neprekidan  spust u dužini od 16 km od vrha Todorka do početne stanice gondole.

Ovaj moderan turistički centar nudi veliki izbor hotela svih kategorija, po veoma pristupačnim cenama. U većini hotela na raspolaganju vam je veliki broj besplatnih usluga, poput korišćenja bazena, saune, đakuzija, sale za fitnes… Postoji i čitav niz drugih sadržaja koji upotpunjuju ponudu mesta, kao što je klizalište, staze za sankanje, paraglajding, brojne prodavnice za one koji uživaju u šopingu, diskoteke, pabovi, mehane…

Bansko je romantičan i idiličan gradić, sagrađen u starom balkanskom arhitektonskom stilu. Predstavlja jedinstveno arhitektonsko i prostorno rešenje koje svojim izgledom oponaša tradicionalni izgled starih bugarskih varoši sa karakterističnim planinskim kućicama od drveta sa naglašenim drvenim terasama, uskim kaldrmisanim ulicama, malim slikovitim trgovima, crkvama i mehanama.

Visina resorta 935 m Snežnih topova 160 Najviša stanica 2.600 m
Dužina staza 70 km Gondola 1 Najduži spust 16 km

SKI PAKETI


Hotel Famil 3*

Grand hotel Bansko 4*

Hotel Grami 3*

Hotel Friends 3*

St.George Ski & Spa 4*

Panorama Resort 4*

Green Life Ski&Spa 4*

Grand Royale 4*

Hotel Perun Lodge 4*

7 Pools Hotel & SPA 3*

Katarino Spa Hotel 4*

App Htl Royal Towers

Hotel Ores 5*

Murite Club Hotel 4*

Hotel Vihren Palace 4*

Hotel Astera 4*

Hotel Belvedere 4*

Hotel Casa Karina 4*

Hotel Regnum 5*

Hotel Lucky Bansko 5*

Kempinski 5*

Campanella 3*

App Htl Balkan Jewel 4*

App Htl Cornelia

Premier Luxury 5*

Hotel Amira 5*

Hotel Sv. Ivan Rilski 4*

Hotel Emerald Spa 4*

Hotel Guinness 4*

Hotel Sport 4*

Hotel Lion 4*

All Season Club 4*

Hotel Trinity 4*

Hotel Iceberg 3*

Hotel Zara 4*

Hot Springs 4* Banya

Hotel Platinum&Casino 4*

Hotel Strazhite 4*

Adeona Ski & Spa 3*

Maraya 3*

St George Palace 4*

Hotel Belmont 3*

Grand Montana 3*

Mountview Lodge

Winslow Elegance 3*

Winslow Highland 2*

Winslow Infinity 3*

Sunrise 4*

Park Hotel Gardenia 4*

Royal Park & Spa 4*

Hotel Riverside 4*

Hotel Baryakov 3*

Hotel Olymp 3*

Mountain Paradise 3*

Molerite 3*

Hotel Mura 3*

Apart hotel Polaris Inn 3*

Pirin Place 3*