2022/10/29 Budimpesta Izlet

Kraljica Dunava – Budimpešta

29.10.2022.

Cena aranzmana: 35eura

Spajanjem tri grada Budima, Pešte i Obude 1873. godine nastala je jedinstvena Budimpešta. Grad preseca 11 mostova koji spajaju Budim i Peštu. Za ovaj grad često kažemo da je Kraljica Dunava. Zato ovog novembra idemo u istraživanje Budimpešte! Obići ćemo Kraljevski zamak, drugi po veličini Parlament u Evropi, Trg Heroja, Široki bulevar Andraši, magični zamak Vajda-Hunjadi… Budimpešta je grad za koji se može reći da je najlepši sa reke, kada njegova istorijska zdanja i prelepe mostove obavije magija noći i prigušeno osvetljenje… Baš zato ćemo u kasnim popodnevnim časovima krstariti rekom i uživati u romantičnim građevinama.

Program putovanja:

– Polazak iz Niša sa dogovorenog mesta je predviđen u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Srbiju i Mađarsku sa usputnim pauzama.

– Dolazak u Budimpeštu u jutarnjim časovima. Po dolasku u Budimpeštu panoramski obilazak grada: Trg Heroja, Sečenijeva kupatila, gradski park, Vajda-Hunjadi zamak, Andraši bulevar, zgradu Opere, Parlament (nije predviđena grupna poseta), Budimski dvorac – kraljevska palata, Ribarski bastion, Matijina crkva, Citadela, neki od mnogobrojnih mostova… Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti ili individualnu šetnju Vaci ulicom. Fakulatitvni odlazak do Sent Andreje, slikovitog grada, istorijskog spomenika koji su sagradili srpski trgovci u XVIII veku, koji će vas očarati svojim šarmom i lepotom. Ovaj gradić predstavlja nekadašnji centar Srba u Ugarskoj, koji su, bežeći od turske opasnosti, došli na ovaj prostor.Po dolasku obilazak Sent Andreje: Trg Vuka Karadžića, Požarevačka crkva, rodna kuća Jaše Ignjatovića, Blagoveštanska crkva, Beogradska crkva. Povratak za Budimpeštu. U popodnevnim časovima fakulatitvno krstarenje Dunavom ispod poznatih budimpeštanskih mostova i predivno osveteljenim građevinama. Slobodno vreme do polaska.
Polazak za Niš u večernjim časovima. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti. Dolazak je predviđen u ranim jutarnjim časovima

Kraj programa.

U cenu aranžmana su uračunati:

● prevoz turističkim autobusom na datoj relaciji pema programu

(Postoji mogucnost skupljanja putnika po usputnim gradovima na auto-putu)

● usluge licenciranog turističkog pratioca grupe tokom putovanja

● agencijske usluge

U cenu aranžmana nisu uračunati:

● međunarodno zdravstveno osiguranje+covid osiguranje

● krstarenje Dunavom 15 eura

● izlet do Sent Andreje 15 eura

● Individualni troškovi putnika

● Ulaznice za lokalitete