18.06. Solun Izlet

SOLUN

18.06.2022.

Cena aranžmana: 30€

JEDNODNEVNI IZLET

SOLUN je drugi po veličini i značaju grad u Grčkoj, posle Atine. To je i glavni grad istoimenog okruga Soluna i periferije Središnja Makedonija. Solun je jedna od najznačajnijih luka Balkana. Osnivač grada je kralj Kasandar. Veruje se da je grad dobio ime po Tesaloniki, Kasanderovoj supruzi i sestri Aleksandra Velikog.

Jednodnevni izlet  zamišljen je tako da se upoznamo sa istorijom grada, da obiđemo najistaknutije kulturno-istorijske i verske znamenitosti ovog grada, ali i da ostane dovoljno vremena za slobodne aktivnosti, uživanje,druženje i kupovinu.

Program putovanja:

Polazak iz Niša u 00:00h sa parkinga Tempa. Noćna vožnja preko graničnog prelaza sa Makedonijom, a zatim i graničnog prelaza sa Grčkom. Usputna zadržavanja radi obavljanja graničnih formalnosti, odmora i osveženja. Dolazak u Solun u ranim jutarnjim časovima. Razgledanje grada, obilazak centra i sledećih znamenitosti:  Srpsko vojničko groblje Zejtinlik u čijem su sklopu grobovi srpskih i savezničkih vojnika, poginulih u borbama na Solunskom frontu u Prvom svetskom ratu, Bela kula koja je simbol grada, originalno je izgradjena kao deo gradskih zidina, a danas predstavlja turističku atrakciju i  Crkva Svetog Dimitrija, zaštitnika grada Soluna.

Nakon razgledanja grada slobodno vreme u centru, a zatim odlazak autobusom do shopping centra “Cosmos”. Cosmos je šoping centar koji se nalazi  na istočnoj strani Soluna. Otvoren je 2005 god. Sadrži više od 200 maloprodajnih objekata, 11 bioskopskih sala, brojne prodavnice modne i elektronske robe, kao i kafiće, barove, restorane, supermarkete…
Slobodno vreme. Planirani polazak za Niš je u 20:00 časova (po grčkom vremenu). Dolazak u Niš  u ranim jutarnjim satima. Kraj programa.

Cena aranžmana obuhvata

  • Autobuski prevoz na relacijama prema programu,
    • Obilaske prema programu
    • Usluge pratioca grupe za vreme izleta,
    • Organizaciju putovanja u celini.

Cena aranžmana ne obuhvata:

  • Troškove medjunarodnog zdravstvenog osiguranja
  • Putnikove individualne troškove

NAPOMENA:

* Aranžman je rađen na minimum 40 prijavljenih, u slučaju manjeg broja putnika organozator zadržava pravo otkaza do 3 dana pre polaska na put.

* Agencija- organizator zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih, objektivnih okolnosti

(gužva na granicama, u saobraćaju itd. )