Krf

Vi ste ovde:   Letovanje / Grčka / Krf


KRF

je najblistaviji biser Jonskog arhipelaga i jedno od najposećenijih Grčkih ostrva. Poznat je po svojim prelepim peščanim plažama na zapadnoj i šljunkovitim na istočnoj obali, starom gradu u kome su tragove ostavljali Englezi, Mlečani, Italijani i Nemci; mnogobrojnim maslinjacima, mondenskom noćnom životu, tradicionalnim kulinarskim specijalitetima, okolnim ostrvima… Mnogobrojni spomenici posvećeni srpskoj vojsci iz Prvog svetskog rata, muzej i srpski konzulat „Srpska kuća“, smešteni u samom gradu Krfu i ostrvo Vido – groblje srpskih vojnika, nezaobilazna su mesta za obilazak turista koji letuju na Krfu.

IPSOS – se nalazi na istočnoj strani ostrva, na udaljenosti oko 15 km od glavnog grada Krfa.Dugačka šljunkovito – peščana plaža, mnoštvo prodavnica, super marketa, restorana, kao i mnogobrojni kafići i diskoteke pružaju nezaboravne žurke i zabave tokom letnjih noći . . .

DASSIA – Nekada malo ribarsko selo sa sunčanim plažama, udaljeno od grada Krfa 12 km. Danas je jedno od omiljenih letovališta na ostrvu koje pruža mnoge mogućnosti zabave. Uživajte u tradicionalnoj grčkoj kuhinji u mnogim tavernama, lepoti dugih šljunkovitih plaža opasanih zelenilom, gostoljubivosti domaćina, disko klubovima i drugim mestima za zabavu i opuštanje, koji će sigurno zadovoljiti i one najizbirljivije…

GOUVIA – Na svega nekoliko kilometara od grada Krfa u fenomenalnoj uvali, sa svojom šljunkovitom plažom i zelenilom smeštena je Guvia, idealno mesto za mirniji odmor. Ima nekoliko prodavnica, taverni i kafića kao i mogućnost bavljenja vodenim sportovima. U prošlosti venecijanska luka, sada jedna od lepših marina gde pristaje većina jahti koje doplove do ostrva.

KAVOS – Jedno od najatraktivnijih mesta za zabavu i letovanje, najpoznatija party metropola na obalama Jonskog mora. Oaza divlje i lude zabave, na samom jugu ostrva. U glavnoj ulici koja se se pruža parelelno sa plažem se nalaze brojni restorani, barovi , klubovi , taverne koje ovo mesto ćine živim 24 sata. Kavos uglavnom posećuje mladi turisti od 18 do 35 godina.

BARBATI- se nalazi na 20 kilometara severno od glavnog grada Krfa. Plaža u ovom mestu je nagrađena plavom zastavicom koja garantuje čistoću mora i plaže. Šljunkovite plaže i kristalno čisto more glavni su epiteti ovog mesta. Mnoštvo taverni i marketa zadovoljiće Vaše dnevne potrebe tokom boravka u ovom mondenskom letovalištu. Mnogobrojni sportovi na vodi zadovoljiće sve one koji vole morske avanture. Barbati je odlično povezan sa gradskim prevozom sa glavnim gradom kao i sa ostalim mestima na ostrvu.

SIDARI, KANAL LJUBAVI – Nalazi se u severnom delu ostrva. Oblasti Sidari je u mnogome različita od svega ostalog na Krfu. Vetar i more isklesali su prelepe stene, koje liče na statue. Između njih su male peščane plaže, koje između stena izgledaju kao mali bazeni ili kanali. Udaljen ji oko 45km od grada Krfa, , nekada slikovito ribarsko selo, a danas popularna turistička destinacija. Sidari je jedinstven po brojnim klubovima, kafićima i barovima, gde će svako pronaći mesto za zabavu po svom ukusu. U okolini su brojni zalivi sa lepim malim plažama.


DASSIA

Aleksandros / 8min

Alexakis / 100m

Janis / 8min

Platania / 5min

Ildi / 500m / Bazen

Minas / 250m

Stavros / 450m

Tasos

Hermes / 100m

Harieta / 200m

Savoulidis / 200m

Sia / 30m

Vangelis


Ipsos

Eleni / 250m

Thassos / 30m

Kristina / 20m

Pirgi – Christopher / 200m

Teo

Statis

Ria / 600m

Fivos 2 / 30m

Fivos 2 /100m


Gouvia

Dionissos / 450m / Bazen


Barbati

Vasiliki / 200m


Moraitika

Aquarius / 250m

Bella Grecia / 250m / Bazen

Corfiota / 50m

Agios Georgios

Ninos / 50m

Sidari

Kavos